Welke animatievideo past bij mijn bedrijf?

Wil je bij de tijd blijven en meegaan met concurrenten? Dan moet je zeker gebruik maken van videomarketing. Als bedrijf zijnde is videomarketing tegenwoordig namelijk niet meer weg te denken. Waarom videomarketing zo populair is geworden? Met een video kun je jouw boodschap veel beter over laten komen dan met alleen een foto en tekst. Op deze manier kun je jouw bedrijf laten opvallen!

Animatievideo gebruiken voor je bedrijf

Met een animatie video kun je makkelijk een boodschap overbrengen aan jouw doelgroep. Je zet je bedrijf, product of dienst in de schijnwerpers om je marketing doel te behalen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor naamsbekendheid te creëren of om je conversie te verhogen. Maar welke soort animatie video past bij jouw bedrijf of merk? Wij zetten diverse soorten animaties voor je op een rijtje. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen om samen de perfecte stijl voor jouw bedrijf en doel te ontdekken!

Soorten animatie

Er zijn een diverse soorten animatie video’s. Wij leggen er graag een aantal voor je uit zodat jij kunt kiezen welke het beste bij jouw bedrijf en doelgroep past.

2D cartoon animatiestijl

Deze animatiestijl is erg populair en een van de meest gebruikte soorten. Met een cartoon animatie kunnen we makkelijk een probleem visualiseren en ook gelijk de oplossing aandragen door het product of dienst van het betreffende bedrijf te presenteren. Het is een video die makkelijk te volgen is voor klanten.

Een cartoon animatie gaat over story telling, je vertelt een verhaal. De video roept emoties op en spreekt potentiële klanten aan. Ze herkennen zich in het probleem en zien ook direct het bedrijf die het voor hun kan oplossen. Dat is precies wat je wilt, toch?

Motion Graphics animatiestijl

Met deze stijl kun je makkelijk een complexe boodschap vertellen. Bewegende en geanimeerde teksten en graphics worden gebruikt om informatie uit te leggen.

Lange en ingewikkelde teksten zijn echte no-go’s tegenwoordig. Niemand heeft meer zin om lappen tekst te lezen. Met een Motion Graphic video kun je tóch het verhaal vertellen zonder dat het saai en ingewikkeld wordt. Je verhaal wordt in een creatief jasje gestoken waardoor de potentiële klanten hun aandacht erbij willen houden. Beeld in combinatie met muziek en bewegende teksten is de perfecte combinatie om jouw boodschap helder en simpel uit te leggen!

Logo animatie

Bij een logo animatie komt jouw bedrijfslogo tot leven! Een stilstaand logo is niet meer van deze tijd en trekt bijna geen aandacht meer. Een bewegend logo is een echte eyecatcher en trekt de aandacht van potentiële klanten. Het beeld van je bedrijf blijft daardoor veel langer hangen. Ook kun je in een logo animatie veel meer laten zien over jouw bedrijf dan bij een stilstaand logo. In de animatie kun je bijvoorbeeld elementen terug laten komen van de diensten of producten die jij aanbiedt. Of laat jouw slogan terugkomen in de animatie!

Welke soort animatie past het beste bij mijn boodschap?

Vind je het nog steeds moeilijk om de juiste stijl te kiezen? Of wil je tips voor een goede animatievideo? Geen probleem, wij gaan graag met jou op zoek naar de perfecte stijl! Neem contact met ons op voor meer informatie.

NEEM CONTACT MET ONS OP