Animatievideo laten maken

Tegenwoordig zijn we steeds visueler ingesteld. Iedereen kijkt dan ook liever naar een pakkende video dan naar een afbeelding of lap tekst. Met een bedrijfsanimatie kun je op een creatieve manier je bedrijf, product of dienst laten zien. Op deze manier blijft je boodschap veel langer hangen in vergelijking tot een stilstaand beeld. Ook is een bedrijfsanimatie perfect om in te zetten als je een complexe boodschap op een simpele en creatieve manier wilt weergeven.

Hoe animatie video jouw marketingstrategie kan versterken

Een bedrijfsanimatie kun je op allerlei verschillende manieren inzetten voor je marketingstrategie. De video kan gebruikt worden om te delen via je social media platformen om zo je naamsbekendheid te vergroten bijvoorbeeld. Ook wordt videomarketing vaak ingezet bij online advertenties zoals bijvoorbeeld Facebook, Instagram en YouTube.

Het leuke van animatie video is dat alles mogelijk is. Omdat er gewerkt wordt met illustraties kun je er geheel je eigen draai aan geven. Daarom is het voor bedrijven ook erg interessant om er gebruik van te maken. Ieder bedrijf is uiteraard anders en door middel van een animatie kun je een video op maat laten maken. Geheel in de stijl van jouw bedrijf. Een ander groot voordeel van een bedrijfsanimatie is dat je een ingewikkeld proces of complex product makkelijk kan visualiseren. Zo wordt de boodschap in een korte tijd toch goed overgebracht op de doelgroep.

Tips om een goede animatie te maken

  • Bepaal de juiste boodschap en doelgroep. Het is belangrijk om dit van tevoren af te kaderen zodat je de animatie kunt richten op het uiteindelijke doel.
  • Laat de video opmaken in lijn met de huisstijl van je bedrijf. Zo creëer je brand identity voor je bedrijf. Als potentiële klanten na het zien van de video bijvoorbeeld doorklikken naar je website moeten ze namelijk niet denken dat ze heel ergens anders zijn beland.
  • Maak de video niet te lang. De ideale tijdsduur van een bedrijfsanimatie ligt tussen de 1 en 1,5 minuut. Zo kun je namelijk de aandacht van jouw potentiële klanten behouden.
  • Wees uniek: onderscheid je van andere bedrijven en je concurrenten. Kies voor een stijl en design wat geheel jouw merk weergeeft.

Hoe maak je een animatievideo?

Wij leggen je graag uit hoe we te werk gaan bij het maken van een bedrijfsanimatie. Zo weet je precies hoe het proces eruit ziet!

Stap 1: brainstorm

Samen met jou gaan we het doel van de animatie bepalen. Jij geeft aan wat je graag wilt communiceren in de video. Wij noteren alle ideeën en werken het uiteindelijke idee uit in een script.

Stap 2: verhaallijn

Vervolgens gaan we kijken welke animatie stijl het beste past bij de boodschap. We beschrijven per scène wat we willen vertellen en welke graphics we hierbij willen laten zien.

Stap 3: storyboard

In het storyboard zie je stap voor stap hoe de video eruit gaat zien. Zo heb je een visualisatie van het eindproduct.

Stap 4: illustratie

Is het storyboard akkoord? Dan worden de illustraties gedetailleerd uitgewerkt.

Stap 5: animatie

In onze animatiestudio gaan we aan de slag met alle illustraties om het verhaal in elkaar te zetten!

Stap 6: geluidseffecten

Het geluid mag natuurlijk niet ontbreken bij een goede animatie. Dus dit is de laatste stap om video helemaal compleet te maken.

Wil jij graag animatie video inzetten voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Lees ook ons blog over het laten maken van een animatievideo.

NEEM CONTACT MET ONS OP