Video gebruiken om interne processen uit te leggen en de interne communicatie te verbeteren

Interne processen zijn moeilijk te begrijpen. Het gaat om complexe systemen en procedures die voor niet-medewerkers niet altijd gemakkelijk te begrijpen zijn. Managers die bij een intern proces betrokken zijn, kunnen het proces ook verkeerd begrijpen of uitleggen. Video is een van de beste manieren gebleken om complexe informatie over te brengen, en kan worden gebruikt om interne processen uit te leggen en de interne communicatie te verbeteren.

Wat zijn interne processen?

Interne processen zijn de routines en procedures die jouw bedrijf volgt om dingen gedaan te krijgen. Dit kunnen terugkerende vergaderingen zijn, managementbeoordelingen, software-implementaties of de dagelijkse stand-ups die je met jouw team hebt. Interne processen kunnen worden gebruikt voor elk type bedrijfstaak, groot of klein. Ze zijn nuttig om mensen te helpen begrijpen wat er van hen wordt verwacht, en hoe hun werk past in het totaalplaatje van jouw bedrijf. Interne processen helpen ook jouw werkcultuur te verbeteren door duidelijk te maken wat er van mensen op de werkvloer wordt verwacht. Het laat zien wat hun rol inhoudt op een dagelijkse basis, waardoor ze zich zekerder voelen in hun werk en meer gemotiveerd zijn over hun loopbaanontwikkeling

Hoe kan de interne communicatie verbeterd worden?

Communicatie is het fundament van elk bedrijf. Het is van vitaal belang om een sterke, consistente communicatiestroom te hebben tussen iedereen in een bedrijf, maar dit kan een uitdaging zijn als je te maken hebt met teams op afstand en werknemers die in verschillende tijdzones werken. Communicatie moet ook duidelijk en transparant zijn, en dit kan moeilijk zijn wanneer je te maken hebt met grote projecten en verschillende afdelingen. Het is niet echt verrassend dat interne communicatie steeds belangrijker wordt voor bedrijven. Vandaag de dag is het personeel van een bedrijf mobieler dan ooit tevoren – ze gebruiken laptops en tablets om op afstand te werken, wat betekent dat ze kunnen werken waar ze zich ook bevinden. De laatste jaren zijn veel bedrijven begonnen video te gebruiken om hun interne processen uit te leggen en de interne communicatie te verbeteren.

Waarom video werkt voor communicatie

Als communicatiemiddel is video een bijzonder krachtig instrument. Omdat het visueel is, kunt je het gebruiken om te laten zien in plaats van te vertellen: de camera kan op plaatsen komen waar het te duur of te gevaarlijk zou zijn om een persoon te sturen; fotografie, animatie en illustratie kunnen complexe ideeën gemakkelijker te begrijpen maken. Video kan ook overtuigender zijn dan tekst alleen, omdat het zowel emotie als feiten overbrengt. Maar wat video zo ongelooflijk goed maakt voor interne communicatie is dat het een asynchroon medium is. Mensen kijken wanneer zij dat willen, niet wanneer je dat wilt – en als ze niet opletten, kunnen ze gewoon terugspoelen. Dat maakt het veel effectiever om jouw boodschap over te brengen dan e-mail of een vergadering met alle medewerkers.

Hoe maak je video’s voor interne communicatie

De beste manier om video’s voor interne communicatie te maken, is het inhuren van een professioneel productiebedrijf (leestip: Wat doet een animatiestudio?). Met professionele hulp kunt je effectieve, boeiende interne communicatievideo’s ontwerpen die een boeiende en leerzame bron voor jouw werknemers zijn. Met het juiste team kunnen zelfs complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier worden gepresenteerd.

Conclusie: Video is een geweldige manier om interne processen uit te leggen en de communicatie te verbeteren

Niet alleen is het belangrijk om interne processen en beleidslijnen duidelijk uit te leggen, maar video kan ook een geweldige manier zijn om de communicatie te verbeteren. Het geeft iedereen de kans om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Op de lange termijn zal dit soort communicatie jouw bedrijf helpen efficiënter te worden in de manier waarop je werkt en leiding geeft. Ben je benieuwd wat wij voor de communicatie binnen jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

NEEM CONTACT MET ONS OP