Videomarketing trends 2022

Op internet producten en diensten aan de man brengen met video is niets nieuws. Videomarketing is na jaren nog steeds bezig aan een stevige opmars. We kijken per dag  steeds vaker, maar ook langer naar video.

Overweeg je om video in te zetten als marketingtool? Dan is het de zeker moeite waard om te kijken naar de volgende videomarketing trends.

Trend 1: Korte animatievideo content

Wil je verhalen vertellen, dan is een lange video natuurlijk beter. Maar, het feit is dat de gemiddelde kijker helemaal niet zit te wachten op lange video’s. Met een korte video kun je jouw boodschap binnen één minuut overbrengen. Korte video voert dan ook de boventoon in de videomarketing. Deze animatievideo trend is tevens bezig met een grote opmars in de social media wereld.

Trend 2: Gebruik je merk in je video

Is in je video’s je merk nog niet goed zichtbaar? Dan is nu het moment om daar iets aan te doen. De video moet iets opleveren en daarvoor moet wel in een oogopslag duidelijk zijn van wie de video is. Soms mag dat overduidelijk door het gebruik van kleuren, logo’s en andere voor je merk herkenbare elementen. Het kan ook heel subtiel, door het verwerken van bepaalde kernwaarden, experts in te zetten of bepaalde onderwerpen in de video aan te snijden.

Trend 3: Data gebruiken bij videomarketing

Bij data-driven videomarketing maak je inhoudelijke keuzes op basis van data. Op basis van targeting, maar ook zeker re-targeting zijn hele goede resultaten te halen. Op basis van de data kun je content bijsturen. Dat maakt animaties perfect inzetbaar binnen de videomarketing. Een animatiefilm is namelijk snel en goedkoop aan te passen.

Trend 4: Interactieve video’s

Het gedrag van de kijker van de video bepaalt hoe de video verloopt en wat er in beeld verschijnt. Zo komt een kijker sneller bij de gezochte informatie. Maar het kan ook simpeler door bepaalde elementen in de video klikbaar te maken. Zo zijn bijvoorbeeld producten in de video direct te kopen. De perfecte call to action!

Trend 5: Video inzetten voor SEO

Het inzetten van video marketing op een website zorgt dat de bezoekerstijd aanzienlijk wordt verhoogd. Video maakt dus ook een belangrijk deel uit van de SEO-strategie. Hoe langer mensen op jouw website doorbrengen, hoe belangrijker Google verwacht dat de website is. Dat wordt beloond met een hogere positie in de organische zoekresultaten.
Starten met videomarketing
Ruim 86% van de bedrijven gebruikt inmiddels al video om hun marketingdoelen te halen. 91% van de marketeers vindt video belangrijker dan ooit. Speelt video nog geen rol binnen jouw marketingstrategie? Start daar dan snel mee, want videomarketing blijft. Wij hebben tips op een rijtje gezet om animatievideo’s betaalbaar te houden.

NEEM CONTACT MET ONS OP