Bedrijfsvideo laten maken? Altijd een goede keuze!

Met zoveel bedrijven die zich met bedrijfsvideo’s bezighouden, kan het moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien. Wat voor soort bedrijfsvideo is geschikt voor jouw bedrijf, en wie moet hem maken? Als je deze vragen kunt beantwoorden, hebt je de eerste horde genomen. Daarna moet je je afvragen of jouw bedrijfsvideo een aanwinst is voor jouw merk. In dit artikel vind je vertellen wij je de vijf belangrijkste overwegingen bij het maken van een bedrijfsvideo, geschreven door iemand met kennis van zaken bij een gerenommeerd mediabedrijf.

1. Vertel jouw verhaal vanuit het oogpunt van jouw klanten
Bedrijfsvideo’s zijn een geweldige manier om jouw verhaal te vertellen en naamsbekendheid op te bouwen. Het is meer dan alleen jouw logo op een bedrijfsvideo zetten, het is het verschil tussen een goed idee en een geweldig idee. Een goede bedrijfsvideo vertelt het verhaal vanuit het oogpunt van jouw klant. Heb je een boodschap die hen enthousiast maakt? Wat zijn hun verwachtingen en aspiraties? Wat zijn hun problemen? Jouw bedrijfsvideo moet rechtstreeks tot hen spreken en suggesties of oplossingen bieden om hen te helpen. Weet je nog niet zeker of een bedrijfsvideo bij jouw bedrijf past? Wij helpen graag! Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

2. Wat is het doel van jouw bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo kan je helpen klanten en werknemers aan je te binden, belangrijke boodschappen te delen en de merkperceptie te verbeteren. Als je een duidelijk beeld hebt van jouw doelstellingen, kun je een bedrijfsvideo maken die aan deze behoeften voldoet. Wat wil je bereiken met jouw bedrijfsvideo? Wat zijn de belangrijkste boodschappen die je wilt communiceren? Wil je de bekendheid van jouw merk vergroten of wil je klantbetrokkenheid zien? Het is belangrijk dat je een duidelijk idee hebt, zodat je bedrijfsvideo relevant zal zijn voor je doelgroep. Heb je inspiratie nodig? Bekijk de bedrijfsvideo’s die wij hebben gemaakt in ons portfolio.

3. Wie is jouw doelgroep?
Denk aan de leeftijd van jouw publiek. Is het een tiener of een babyboomer? Voor tieners is een video van 5 minuten te lang, terwijl babyboomers daar meer tijd voor nemen. Je moet ook bedenken hoe ze jouw bedrijfsvideo bekijken. Onderweg is de tijd beperkt. Kijken ze op kantoor of thuis? Dan mag de video al langer duren. Een duidelijke boodschap kan jouw ticket naar succes zijn. Als je bijvoorbeeld de verkoop wilt verhogen, vertel potentiële klanten dan over de voordelen van jouw product.

4. Wat zijn de kosten van een bedrijfsvideo?

Dit is de eerste vraag die we stellen, omdat dit de hele productie beïnvloedt. Een bedrijfsvideo laten maken is in het algemeen relatief duur, maar de markt biedt een breed scala aan prijzen en mogelijkheden. Een bedrijfsvideo van €1.000 zal niet op de televisie of op een beurs te zien zijn, maar het kan wel een effectieve trainingsvideo voor intern gebruik zijn. Een bedrijfsvideo van €20.000 zal er geweldig uitzien op tv en op een handelsbeurs, maar is misschien niet zo effectief als een bedrijfsvideo van €40.000 met meer aandacht voor verschillende settings en diepgang. Bekijk dus eerst wat het doel van de video is en bepaal daarna het budget.

5. Neem een call-to-action op

Uw bedrijfsvideo moet een sterke call-to-action hebben. Als jouw bedrijfsvideo is gericht op het verkopen van jouw product, vertel de kijker dan waar en hoe ze het kunnen kopen. Als je mensen probeert aan te sporen zich in te schrijven voor een mailinglijst, vermeldt dan de link in de beschrijving en moedig ze aan zich in te schrijven. Dit geldt niet alleen voor direct-marketingvideo’s. Zelfs als je alleen maar informatie wilt geven over een nieuw product of een nieuwe dienst, moet je de mensen aansporen om in aktie te komen door een tekst als: “bel nu nummer”, of “ga nu naar deze website”. Bedrijfsvideo’s zijn niet alleen voor grote merken en degenen met grote marketingbudgetten. Kleinere bedrijven worden zich steeds meer bewust van het belang van video als middel om

prospects aan zich te binden, relaties op te bouwen, geloofwaardigheid te vestigen en hun merk te laten groeien. Of jouw bedrijf nu B2B, B2C of een consumentenmerk is, een bedrijfsvideo kan een uiterst effectieve manier zijn om uit te leggen wat je doet en hoe je jouw klanten kunt helpen. Bedrijfsvideo’s zijn ook zeer geschikt voor trainingsdoeleinden of om jouw personeel, producten of diensten in actie te laten zien.

Wij hopen dat wij u genoeg redenen hebben gegeven om aan de slag te gaan met een kwalitatieve bedrijfsvideo! Wilt u vrijblijvend sparren of een offerte opvragen? Neem gerust contact op! Wij denken graag met u mee.

NEEM CONTACT MET ONS OP