Bedrijfsvideo

Uitleg over wat bedrijfsvideo’s zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt voor zakelijke groei

Bedrijfsvideo’s worden steeds populairder en kunnen een heel andere inhoud bieden dan wat je gewend bent. Dit zorgt voor uitstekende stand-alone content die mensen betrokken houdt. In dit artikel bespreken we wat bedrijfsvideo’s zijn, hoe je ze kunt gebruiken en waarom je ze zou moeten gebruiken voor de content marketingstrategie van je bedrijf.

Bedrijfsvideo’s zijn de beste manier om de aandacht van mensen te trekken, vooral op het internet

Bedrijfsvideo’s zijn de beste manier om de aandacht van mensen te trekken, vooral op het internet.

In de huidige maatschappij is informatie overbelasting een groeiend probleem. Te veel informatie uit verschillende richtingen kunnen de hersenen overweldigen.

Bedrijfsvideo’s helpen dit probleem op te lossen door complexe processen of producten eenvoudig te maken. Ze maken het zo dat zelfs als iets moeilijk te begrijpen is, je animaties kunt gebruiken om dingen uit te leggen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is, ongeacht het opleidingsniveau of de achtergrond.

Er zijn ook vele andere manieren waarop bedrijfsvideo’s kunnen helpen bij de groei van je bedrijf: ze maken boodschappen interessanter zodat mensen ze willen bekijken; ze geven een beeld van hoe goed je product of dienst is; en ze dienen als iets memorabels dat klanten zich zullen herinneren wanneer ze de pagina verlaten!

Bedrijfsvideo’s zijn de beste manier om de aandacht van mensen te trekken, vooral op het internet

Bedrijfsvideo’s zijn de beste manier om de aandacht van mensen te trekken, vooral op het internet. Ze kunnen je helpen op te vallen in een zee van inhoud en de boodschap echt te laten beklijven.

Dit komt omdat ze zo effectief zijn dat ze je helpen complexe ideeën over te brengen op eenvoudige manieren die interessanter zijn dan gewone tekst.

In de wereld van vandaag is er een overvloed aan informatie die constant op ons afkomt – en dit probleem lijkt alleen maar erger te worden nu ons leven steeds meer gedigitaliseerd en verbonden wordt via apparaten zoals smartphones en computers. Nu er zo veel om ons heen gebeurt, hebben we geleerd om de meeste dingen te negeren, tenzij ze bijzonder relevant of boeiend zijn. Het is een betreurenswaardige realiteit waar veel bedrijven al jaren mee worstelen: hoe houd je (potentiële) klanten betrokken genoeg zodat hun interesse niet verslapt?

Om een bedrijfsvideo te maken, heb je een goed script en een professionele voiceover nodig

Om een bedrijfsvideo te maken, heb je een goed script en een professionele voiceover nodig. Het script is het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvideo en het moet eenvoudig te begrijpen zijn voor de kijkers.

De animatie moet makkelijk te begrijpen zijn, maar ook interessant genoeg om de kijkers aan het kijken te houden. Het geluid moet duidelijk en professioneel zijn; bovendien moet de tijdsduur idealiter minder dan 2 minuten zijn.

Er zijn veel verschillende soorten bedrijfsvideo’s, het hangt allemaal af van je behoeften

Er zijn veel verschillende soorten bedrijfsvideo’s, het hangt allemaal af van je behoeften:

    • Een 2D animatievideo is de meest gebruikte vorm van animatie, omdat het relatief makkelijk te maken is en een breed scala aan effecten biedt. Het nadeel is dat het niet goed vertaalt naar 3D, wat een probleem kan zijn voor bedrijven die hun product of dienst in een 360-graden omgeving willen opnemen (bijvoorbeeld als je schoenen verkoopt).
    • Duurder dan 2D maar van betere kwaliteit en realistischer dan stop motion of whiteboard animaties, 3D animaties worden gebruikt wanneer je iets dynamischer of interactiever nodig heeft dan wat 2D kan bieden. Als je bedrijf producten verkoopt die vanuit elke mogelijke hoek moeten worden bekeken (zoals sneakers of auto’s), dan is dit waarschijnlijk de beste optie voor jou!
    • Stop motion en whiteboard animatie: Deze twee opties zijn geweldig als je bedrijf kleinere budgetten heeft, omdat ze relatief goedkoop zijn in vergelijking met traditionele filmmakingsmethoden zoals live action filmen of green screen shots; deze stijlen zien er echter meestal niet zo professioneel uit als hun tegenhangers, dus bedenk of dit van invloed zal zijn op hoe klanten je merk waarnemen bij het maken van beslissingen over bij wie ze moeten kopen!

Met een bedrijfsvideo heb je niet veel tekst nodig, maar het is noodzakelijk om veel visuele aanwijzingen te gebruiken

Bedrijfsvideo’s zijn een geweldige manier om elk onderwerp uit te leggen.

Met een bedrijfsvideo heb je niet veel tekst nodig, maar is het wel nodig om veel visuele aanwijzingen te gebruiken.

Dit is waar de animatie om de hoek komt kijken. Je kunt animatie gebruiken als belangrijkste hulpmiddel om concepten en ideeën uit te leggen die moeilijk te begrijpen zijn met alleen woorden (bijvoorbeeld: “Wat betekent dit?”).

Bedrijfsvideo’s werken ook goed voor alle doelgroepen en leeftijdsgroepen – ze zijn niet alleen voor kinderen!

Het is mogelijk om een interessante bedrijfsvideo te maken, zelfs met een beperkt budget

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je veel geld uitgeeft aan je bedrijfsvideo. Een duidelijk script en een professionele soundtrack zijn belangrijker dan de lengte van de video, want zelfs als je een korte animatie maakt, kan het nog steeds effectief zijn.

Je kunt stockbeelden of graphics gebruiken voor de bedrijfsvideo’s. Dit is goedkoper dan wanneer je een designer inhuurt om alles vanaf nul te maken. Stockbeelden zijn vooral nuttig voor bedrijven die net begonnen zijn en nog geen eigen merkidentiteit of logo hebben.

Met een bedrijfsvideo kunt je meer vertellen in minder tijd, terwijl je jouw publiek toch betrokken houdt.

Bedrijfsvideo’s kunnen je helpen het verhaal op een creatievere manier te vertellen. Ideaal om uit te blinken in de grote menigte.

Bedrijfsvideo’s zijn ideaal om complexe ideeën te laten zien, en ze zijn gemakkelijker te verteren dan tekst. Dit betekent dat zelfs als het publiek niet bekend is met het onderwerp, ze toch in staat zullen zijn om het snel en gemakkelijk te begrijpen. Animatiefilms worden ook vaker gedeeld dan andere soorten content omdat ze boeiend zijn, wat betekent dat je boodschap een breder publiek zal bereiken en dus een grotere impact zal hebben op het succes van je bedrijf of organisatie.

Bovendien worden animatiefilms beter onthouden door kijkers dan live action films (of zelfs foto’s), dus als je besluit deze weg in te slaan, is de kans groot dat mensen zich zullen herinneren wat ze hebben gezien toen ze het bekeken! Dit kan direct kan leiden tot positieve resultaten zoals een verhoogde verkoop.

Conclusie: Waarom een bedrijfsvideo laten maken?

Tegenwoordig gebruiken bedrijven geanimeerde video’s om ingewikkelde ideeën op een duidelijke manier uit te leggen. Bedrijfsvideo’s zijn echt een geweldige marketing tool, zowel voor grote als kleine bedrijven!