Bedrijfs animatie laten maken

Steeds vaker wordt animatie video ingezet voor marketing doeleinden. Door middel van een animatie kun jij jouw bedrijf, product of dienst namelijk perfect promoten! Het voordeel van een animatie video is dat je een complexe boodschap voor iedereen begrijpelijk kan maken. Dit is dan ook de reden dat het steeds meer gebruikt wordt door bedrijven.

Wat is een animatie video? 

Een animatie video is een videotechniek die steeds vaker wordt ingezet om marketing doelen te bereiken. Bij een animatie video wordt er een serie van foto’s of tekeningen na elkaar afgespeeld. Het bestaat eigenlijk uit allerlei losse elementen die gecombineerd worden om zo een boodschap over te brengen.

Animatie video’s zijn te gebruiken voor allerlei diverse doeleinden waaronder bijvoorbeeld:

Productvideo

Binnen enkele seconden presenteer jij jouw product op een creatieve manier.

Explainervideo

Een korte uitleg over jouw merk of product. Ideaal om bijvoorbeeld complexe informatie snel en duidelijk uit te leggen!

Bedrijfsanimatie

Presenteer je bedrijf en laat in de video zien wat jouw merk uniek maakt. Zo maken klanten op een sympathieke manier kennis met jouw bedrijf.

Video commercial

Wil je een product of dienst verkopen? Via videoadvertenties kun jij door middel van beeld en geluid je potentiële klant overtuigen!

Waarom een animatie video laten maken?

We zitten momenteel midden in het video-tijdperk! De laatste jaren zien we een enorme groei in het gebruik van video binnen online marketing. De grootste reden daarvoor is dat video’s maximaal resultaat weten te behalen omdat je met een video veel meer kunt zeggen dan alleen tekst of een afbeelding. Daarnaast vangt bewegend beeld veel sneller iemands aandacht dan een stilstaand beeld. Animatie video’s worden ingezet om een product, idee, service of bedrijf op een creatieve manier weer te geven. Ben je benieuwd naar welke soorten animaties er allemaal zijn? Lees dan onze blog over “Welke soorten animatie zijn er?”.

Wat is de invloed van videomarketing?

Zoals al eerder benoemd zijn video’s momenteel dé manier om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Wist je bijvoorbeeld dat een video op social media 66%* meer leads genereert dan tekst en afbeeldingen gecombineerd?

Ook verhoogt jouw ranking in Google door het gebruik van video’s omdat je gebruik maakt van onderscheidende content. Google vindt het namelijk een groot pluspunt als je unieke content gebruikt. Daarnaast levert een video ook een langere bezoekduur op een webpagina op. Hoe langer een internetgebruiker op jouw pagina blijft, hoe beter voor je zoekresultaten. Google gaat er namelijk vanuit dat jij interessante content deelt op jouw website als de internetgebruiker daar lange tijd op spendeert. Dit ziet Google dan weer als goede reden om jouw website hoger te laten ranken.

Klinkt goed! Hoe begin ik?

Het is belangrijk dat je van tevoren een goed beeld hebt van de boodschap die je wilt overbrengen in de video. Uiteraard kunnen wij je hierin ondersteunen en adviseren. Elk bedrijf is anders en daar geven wij graag gehoor aan. Er zijn namelijk allerlei soorten animatie video’s. Wij kijken met je mee welke variant het beste past bij jouw merk, boodschap en doelgroep. Wil je samen brainstormen of meer informatie? Neem dan contact met ons op!

NEEM CONTACT MET ONS OP