Wat gebeurt er achter de schermen van een animatiestudio?

Wat gebeurt er als je een groep animatoren, ontwerpers, storyboard tekenaars, voice-over acteurs en meer bij elkaar brengt? Je krijgt een animatiestudio. Klinkt spannend, toch? Dat is het ook! Maar niemand weet echt wat er zich achter de schermen van dit soort productiefaciliteiten afspeelt. In dit artikel nemen wij je graag mee langs de activiteiten die zich achter de schermen van een animatiestudio afspelen.

Wat is een animatiestudio eigenlijk?

Animatiestudio’s houden zich bezig met de productie van animatievideo’s, films, commercials, muziekvideo’s, enz., die allemaal met de hand of met de computer gemaakt worden. Animatiestudio’s leveren ook diensten zoals video editing, post-productie en layout ontwerp.

Het verhaal komt eerst

Het verhaal is koning. Als je niet zeker weet waar een ontwerp of een stukje technologie in het verhaal past, dan past het niet in een video. Als een ontwerp van een personage of een grap niet werkt binnen de context van het verhaal, dan moet het weg. Denk dus goed na over wat je wilt zeggen of laat dit opschrijven door een scriptwriter.

De volgende stappen

Na het verhaal komt het storyboard, een reeks schetsen die achter elkaar worden gezet. De tekeningen hoeven niet mooi te zijn; dat is prima, want de tekeningen zijn slechts een middel om een doel te bereiken. Het doel van het storyboard is om te visualiseren wat er gebeurt bij elke stap in het script. Als je wilt dat je personage een potlood oppakt, moet er ergens in de buurt een potlood liggen dat hij kan oppakken, ook al is het niet in de scène getekend. Het storyboard helpt dit soort problemen te voorkomen. Dan komt de lay-outfase. Hier beslissen we waar alles op het scherm komt te staan en hoe groot het wordt. We tekenen ook eenvoudige versies van alle achtergronden en personages, zodat ze goed ten opzichte van elkaar kunnen worden gepositioneerd. De lay-out tekenaar is een beetje als een architect: hij beslist hoe groot dingen zijn en waar ze komen te staan.

De animatie zelf

De animatie zelf wordt niet gedaan met potlood en papier. Vroeger wel, maar tegenwoordig gebeurt het allemaal met computers. De animatoren kunnen de personages alles laten doen van bewegen tot praten. Elk beeld heeft een andere gezichtsuitdrukking, zodat ze er anders uit kunnen zien terwijl ze praten of andere dingen doen. De animatoren gebruiken deze beelden om de personages tot leven te laten komen. Ze gaan door elke scène en zorgen ervoor dat alle bewegingen precies goed zijn – waar de ogen moeten gaan, waar het hoofd moet draaien, enzovoort, enzovoort. Er zijn ook veel andere mensen bij dit proces betrokken, zoals lay-out tekenaars en ontwerpers die werken aan achtergronden en dergelijke. Maar het gaat er vooral om dat alles er goed uitziet voor als het in productie gaat.

Sounddesign en muziek

Sound Design is verantwoordelijk voor de muziek en geluidseffecten. Dit kan ingekocht worden, maar ook zelf gecreëerd of opgenomen. Verder bewerken zij geluidseffecten die tijdens het post-productieproces worden toegevoegd. De geluidsontwerper werkt meestal nauw samen met de dialogen-editor, die verantwoordelijk is voor de dialogen van de film. Samen creëren ze een soundscape die het publiek volledig onderdompelt in de wereld van de film. Music editors werken samen met componisten en dirigenten om originele filmmuziek op te nemen en te bewerken. Alle originele muziek moet zo worden opgenomen en gemonteerd dat ze perfect in de film past. Als er een groot orkest bij betrokken is, zoals vaak het geval is bij animatiefilms, kan dit een zeer ingewikkeld proces zijn.

Animatiestudio’s spelen een essentiële rol bij het maken van meeslepende animaties voor bedrijven

Bedrijven die een beroep doen op animatieservices om impactvolle animaties voor hun bedrijf te maken, hebben baat bij de tijd en aandacht van bekwame animators. Animaties kunnen van alles doen, van entertainen tot potentiële klanten informeren over een bepaald product, dus het is cruciaal voor elk bedrijf om iemand (of een studio) te vinden die ze kunnen vertrouwen om goed werk te leveren. De animatie-industrie is een vitaal onderdeel van het design- en entertainmentlandschap. Animatiestudio’s testen voortdurend de grenzen van de technologie om steeds meeslepender animaties voor bedrijven te creëren. En in tegenstelling tot andere industrieën wordt de animatie-industrie gedreven door de eisen van de markt; ze moeten leveren wat mensen willen of ze zullen niet overleven. bezoek ons portfolio om onze animatievideo’s te bekijken.

NEEM CONTACT MET ONS OP