De voordelen van een animatievideo

Wil jij iets uitleggen? Dat kan perfect in een video. Je kunt er ook nog eens een eigen stijl aan koppelen om het extra persoonlijk te maken. Een animatievideo geeft op een snelle manier een uitleg van jouw bedrijf, dienst of product. Zelfs als het gaat om een complexe uitleg kan dit perfect weergegeven worden in een animatievideo waarbij het op een eenvoudige manier wordt uitgebeeld. Eventueel ook met een voice-over voor extra duidelijkheid. Nog niet overtuigd waarom een animatievideo perfect kan zijn voor jouw bedrijf? Wij zetten 5 voordelen voor je op een rijtje!

1. Een animatievideo trekt direct de aandacht

Wanneer je aan het scrollen bent door allerlei content, trekt een video veel sneller je aandacht dan een afbeelding. Nu moet jij er alleen nog voor zorgen dat de content die je vertelt in de video ook van meerwaarde is, zodat je de klant overtuigd van jouw merk. Probeer de video interessant en kort te houden maar vertel wel duidelijk je verhaal. Aandacht vangen is namelijk een ding maar aandacht behouden is de kunst!

2. Animatie video voor complexe informatie

Ga niet te veel in op ingewikkelde cijfers en theorieën want dan ben je de kijker waarschijnlijk snel weer kwijt. Een animatie animatievideo leent zich perfect om op een leuke en simpele manier complexe materie uit te leggen. Door middel van graphics, teksten en eventueel een voice-over kun je de theorie eenvoudig uitleggen. Je kunt een animatievideo uiteraard ook inzetten om bijvoorbeeld je bedrijf of een product te introduceren.

3. Sneller overgaan tot een aankoop

Uit het onderzoek van Wyzowl is gebleken dat een animatievideo één van de krachtigste sales boosters is. Omdat een animatievideo de kijker op een boeiende wijze meeneemt in het verhaal wordt de boodschap veel overtuigender overgebracht. Een animatie video is nu eenmaal veel interessanter dan een handleiding of product beschrijving. Door deze impact zorgt het dus voor een hogere conversie.

4. Kosten animatievideo relatief goedkoop

Een animatievideo hoeft niet duur te zijn. Met een aantal eenvoudige elementen kun je al een animatie maken! Daarnaast is het uiteraard een investering die je achteraf geld gaat opleveren indien de video op de juiste manier wordt ingezet.

5. Krijg vertrouwen door een animatievideo

Een video straalt vertrouwen uit en dat zie je terug in de cijfers. 94% van de klanten heeft meer vertrouwen in een bedrijf, product of dienst wanneer zij een animatievideo bekijken. Een kijker kan zich herkennen in een video waardoor er een vertrouwend gevoel ontstaat. Zeker als je bedrijf nog niet zo bekend is, dan is vertrouwen wekken een heel belangrijk onderdeel. Ook als een klant nog niet helemaal overtuigd is van jouw bedrijf, kan een animatievideo hun eventuele twijfels nog wegnemen.

Wil je graag nog meer informatie over het laten maken van een animatievideo? Of ben je benieuwd waar een goede animatievideo aan moet voldoen? Neem dan zeker contact met ons op. Samen gaan we ervoor zorgen dat we jouw bedrijf op de kaart zetten door middel van video marketing!

NEEM CONTACT MET ONS OP